top of page
Agatha Rae 2023_edited.jpg

Agatha Rae

  • Instagram
  • Facebook

Författaren Agatha Rae är polsk och debuterade 2013 med romanen "Oenone" publicerad i USA av ett oberoende amerikanskt förlag Firefly & Wisp. Den följdes av novellerna "Bältet" och "Trädgården", samt romanen "Tangents" som utkom i två delar och även publicerats under namnet "Förlorad i tidens grapp" i Sverige av Everlasting Publisher.
 

Hennes polska debut var romanen "Psychopomp" som släpptes av Marpress 2019 och vann det 20:e Costerina-bokpriset för bästa pommerska och kasjubiska roman. I december året därpå publicerades hennes allra första fackbok "Polki i Polacy w pracy" ("Polacker på jobbet"), en samling av över 80 intervjuer med polska människor som pratade om sina jobb, av Kagra. År 2023 ska den polska versionen av "Tangents" publiceras av Marpress och "The Belt" - i sin engelska originalversion - kommer också att släppas i Polen, av Poltext.


Agatha är ett stort fan av Kanada och hockey, två intressen hon också lyckas utveckla genom att skriva som bloggare - hennes blogg om kanadensisk populärkultur är maplecorner.pl - och en frilansjournalist för Hokej.net, den största polska hockeyportalen. Hennes artiklar har publicerats i olika polska film- och musiktidningar ("Kino", "Perkusista", "Metal Hammer", "Top Guitar" och "The Teacher"). Hon representeras av Renata de La Chapelle Agency.

 SVENSKA  &  ENGELSKA

TAN2.png
FANTASY / SCI-FI

FÖRLORAD I TIDENS GREPP, VOL 1 & 2

TAN.png
FANTASY / SCI-FI

TANGENTS, VOL 1 & 2

bottom of page