Image by Sharon McCutcheon
Annika%20Banfield_edited.jpg

Annika Banfield bor i Göteborg och arbetar som ledarskapskonsult och författare. Hon har även gjort en dokumentärfilm, Spirits for sale, som blev prisad bl.a. i Hollywood. Annika arbetade i många år med ideell hjälpverksamhet till utsatta barn genom sin egen stiftelse. Hon grundade och drev ”Native Vision Filmfestival” i Göteborg tillsammans med biografer, muséer och universitetet.

Som författare debuterade Annika på Bonniers 1968 med en deckare Döden lurar, lura döden, vilken följdes av ytterligare en deckare, Liket går vidare, samt en ungdomsbok Bara en tonåring, vilken blev översatt till en mängd språk. Boken blev en stor framgång i Tyskland där hon fick hon kontrakt med ett tyskt förlag som gav ut Vita der Marie L., vilken fick pris som bästa ungdomsbok, och Ich will das Kind behalten. Efter ett längre uppehåll då Annika bodde i England, återkom hon som författare 1999 med trilogin om Svarta Katten. Därefter kom Kvinnan i Klippan 2008 samt faktaböckerna De kallar oss indianer och Den vita buffelkvinnans folk. 2013/14 kom hon ut med den framgångsrika vampyrtrilogin Dimmornas Folk. Annika har sammanlagt 14 böcker utgivna.

Annika Banfield

Chatbox_edited_edited.png
Image by Sharon McCutcheon
Addicted.jpg

Underbar biografi som verkligen berörde mig. Annikas liv har verkligen kantats av enormt mycket humor men också en hel del smärta. Mycket läsvärd!

- Madelene Lundvall, Goodreads

Annika beskriver i boken hur känslan av att aldrig riktigt duga, satte sina djupa klor i henne som barn. Med ett humoristiskt och lättflytande språk får vi sedan följa hennes fascinerande liv fram tills dess cirkeln sluts. Den här berättelsen skulle jag även vilja se som film!

- Ulla NIilsson, Bokus

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Kvinnan i klippan.jpg

För mig som är intresserad av både folktro, historia och fantasy-böcker är boken ”Kvinnan i klippan” en perfekt kombination av de tre. Det finns så mycket kraft bakom författarens ord, det är som om Annika Bafield tar mig med på en resa till en magisk plats.

- Therese Larsson, Goodreads

Från stunden jag plockade upp boken så kunde jag bara inte släppa den ifrån mig. Annika har ett så underbart sätt att förmedla en historia att man fångas in och har så snart man lagt boken ifrån sig, svårt att släppa den från tanken.

- Yamilé Andreasson, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Dimmornas folk 1.jpg

Spännande, läskig

och ändå vacker kärleks historia.

Så in i evigheten bra!

- Cecilia Grip, Bokblogg

Bra bok spännande!

- Pia, Bokus

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Dimmornas folk 2.jpg

Spännande, läskig

och ändå vacker kärleks historia.

Så in i evigheten bra!

- Cecilia Grip, Bokblogg

En fullkomligt sprakande bok som fått mig att gå igång på alla cylindrar. Här vävs spänning, sårade känslor och maktspel men även attraktionen mellan Alex och Nox till hejdundrande berättelse som gör det stört omöjlig att lägga ifrån sig, man vill bara läsa vidare tills sista sidan är utläst. Gillar man fifty shades After serien så är den minst lika härlig.
En SÅ beroendeframkallande serie.

- Agnetha Jönsson, Goodreads

Köp boken här >>

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Dimmornas folk 3.jpg

Kommande

- Kommande

Kommande

- Kommande

Recension