top of page
Annika Banfield_edited.jpg

Annika Banfiled

Annika Banfield bor i Göteborg och arbetar som ledarskapskonsult och författare. Hon har även gjort en dokumentärfilm, Spirits for sale, som blev prisad bl.a. i Hollywood. Annika arbetade i många år med ideell hjälpverksamhet till utsatta barn genom sin egen stiftelse. Hon grundade och drev ”Native Vision Filmfestival” i Göteborg tillsammans med biografer, muséer och universitetet.

 

Som författare debuterade Annika på Bonniers 1968 med en deckare Döden lurar, lura döden, vilken följdes av ytterligare en deckare, Liket går vidare, samt en ungdomsbok Bara en tonåring, vilken blev översatt till en mängd språk. Boken blev en stor framgång i Tyskland där hon fick hon kontrakt med ett tyskt förlag som gav ut Vita der Marie L., vilken fick pris som bästa ungdomsbok, och Ich will das Kind behalten.

 

Efter ett längre uppehåll då Annika bodde i England, återkom hon som författare 1999 med trilogin om Svarta Katten. Därefter kom Kvinnan i Klippan 2008 samt faktaböckerna De kallar oss indianer och Den vita buffelkvinnans folk. 2013/14 kom hon ut med den framgångsrika vampyrtrilogin Dimmornas Folk. Annika har sammanlagt 14 böcker utgivna.

  • Instagram
  • Facebook
När världar möts.png
ROMANCE / FEELGOOD

NÄR VÄRLDAR MÖTS

Kommande ...

E-bok >>
Addicted to life.png
BIOGRAFI

ADDICTED TO LIFE! BAKOM MASKEN

Som föreläsare, författare, filmproducent och dramatiker har jag levt ett liv som gett mig så mycket glädje. Jag har varit på bok-och filmturnéer, hämtat hem filmpris i Hollywood, jobbat med kändisar, fått mina pjäser uppsatta i England, levt med USA:s ursprungsfolk och föreläst om ledarskap över hela Sverige. Dessutom råkar jag alltid ut för de mest bisarra saker. Som när jag körde över Den Heliga Grodan i South Dakota. Eller när en arabisk prins hyrde Keopspyramiden till mig.

Men det finns en annan verklighet som inte många känner till. Fysisk och psykisk misshandel, ätstörningar och ångest, våldtäkt och mordförsök. Familjehemligheter som skulle döljas därför att jag var annorlunda. Och en ständig jakt på kärlek från mig själv.

Nu är det dags att berätta allt det som aldrig fick nämnas. Min livsresa innehåller strålkastarljus och glamour, mörker och tårar samt fruktansvärt roliga händelser som frambringat många skratt. Hoppas du vill följa med mig på denna resa som börjar i Göteborg 1952.

ADDICTED TO LIFE! BAKOM MASKEN

Bok 1

Mardrömmen startar i Göteborg för att sedan spridas över hela Sverige. Folk försvinner spårlöst, oförklarliga blodspår och bestialiska mord. Och på Lisebergs julmarknad går 16-åriga Amanda in i Spökhuset Gasten för att aldrig mer komma ut …

 

Dimmornas folk – Svart passion är första delen av den gastkramande historien om vampyrer i Göteborg. En berättelse om en helt vanlig tonårstjej med uppdraget att rädda Sverige. Kan den dödliga kärleken övervinna allt?

***

Bok 2

Alla vet att det är självmord att försöka döda Dracula. Men korståget mot Transsylvanien har redan tagit sin början.

 

I Hastings, på Englands sydkust, börjar Emil och Matteo samla ihop sefyrer och vampyrer medan Rindho beger sig till Somerset där han växte upp. Och i Göteborg sitter Mathilda i ett klassrum, orolig för att Matteo inte ska överleva. Trots att han avrått henne från att lämna Sverige, bestämmer hon sig för att åka till Hastings och reda ut deras knakande förhållande. Hon har ingen aning om att hon är på väg rätt in i helvetet.

 

Dödlig passion är andra delen ur bokserien Dimmorna folk. I en värld av vampyrer och sefyrer blandas huggtänder, kärlek och sex med mystiska gåtor från Englands förflutna. Och mitt i alltihop, en 16-årig skoltjej från Göteborg.

***

Bok 3

När Dracula utsätts för ett hot dras hela mänskligheten in i en kamp på liv och död. Men kan en enda man hindra ondskan från att vinna när han själv är vampyr?
Mathilda och Matteo närmar sig samtidigt Transsylvanien tillsammans med en krigshär av sefyrer. Men färden kantas av skrämmande händelser och ett oförklarligt mord. Är någon i den inre kretsen en förrädare?

 

I England kämpar Rindho med att rädda människorna från att gå under. För att lyckas måste han nå Graalen innan sefyrerna anfaller Dracula. Men det finns ett problem – han har ingen aning om var den finns.

 

Evig passion är sista delen i bokserien om Dimmornas Folk, en kuslig och romantisk bladvändare som griper tag i läsaren från första kapitlet och tar med sig läsaren på en resa fram till det oväntade slutet. Gåtor från vikingatiden och tempelriddarna knyts samman på platser som än i dag är fulla av mystik. Kan du skilja på vad som är fantasi och vad som är sanning?

OBS! Alla delarna i Dimmornas folk är uppdelad i två delar i pocketversionen: del 1/2 samt 2/2. E-boken innehåller båda delarna.

Kvinnan i klippan.png
MAGISK REALISM

KVINNAN I KLIPPAN

Malins lilla son Loke håller på att dö och läkarna står maktlösa. Förtvivlad återvänder hon till sitt föräldrahem i Bohusläns skärgård för att söka efter svar och det är där hon möter Minya, kvinnan från forntiden.

   Plötsligt får hon höra gamla sagor, mytologi och sägnen om dessa Gåvor, alltihopa låter alldeles galet men Malin tvingas tro på det när hon ser allt tydligare spår i sin lilla son. Men det blir nästan för mycket när denna Gåva blir verkligare och verkligare, och kommer allt närmre vardagslivet som hon kämpar för att leva kvar i.

   Malin måste bryta den förbannelse som inplanterats i hällarna, hon måste väcka det som sovit i klipporna i över tretusen år och därmed måste hon också stå öga mot öga med Ondskan. Men hur långt är en mor beredd att gå för att rädda sitt barn?

   Malin dras in i en värld fylld av ceremonier och ritualer, av gudar och gudinnor och av magiska symboler inristade i klipporna. Allt har en koppling till det mystiska folket som en gång befolkade Bohus Malmön och till bronsålderns mäktiga altare vid Tanum.

Slutligen står Malin öga mot öga med döden och en kamp mellan gott och ont ställer allting på sin spets.

 

En roman om bronsålderns mystik, om hemlighetsfulla budskap som karvats av våra förfäder och om kampen mellan ljus och mörker. Men framförallt en hyllning till den gränslösa kärleken och till Moder Jord.

bottom of page