Image by Sharon McCutcheon
170295748_447183429704333_79775573633403

För Emelie har skapandet av nya världar varit ett kärt intresse sedan unga år. Det var först under föräldraledigheten som författandet kom att få ta plats på allvar. Hon har en förkärlek för fantasygenren, helst med en skopa svårfångad kärlek. Det är ett genomgående tema i hennes skrivande.

 

Hon bor i Fagersta med sin sambo och två barn. Utöver skrivandet arbetar hon som gymnasielärare i svenska och historia. På fritiden får den överflödiga kreativiteten utlopp genom renovering av villan eller fotografering av allehanda motiv.

 

I Öarnas rike-serien tas du med på en omtumlande resa genom en värld i krig och en ung kvinnas sökande efter sann identitet. Vägen är kantad av magi, prövningar, kärlek och vänskap. Läs första boken Lysande blå - ta värvning i armén med Elyon och finn kraften inom dig!

Emelie Beijer

Chatbox_edited_edited.png
Image by Sharon McCutcheon
Lysande blå.jpg

Boken är spännande rakt igenom med en otroligt stark kvinnlig huvudkaraktär. Det är som att Skyward och Divergent har fått en bäbis och Lysande blå är resultatet.

- Jennifer, Goodreads

”Lysande Blå” var spännande rakt igenom, Beijer skriver på ett kvickt och detaljerat sätt som får en att vilja fortsätta läsa. Boken var inte lik någon annan jag har läst då den kändes som en blandning mellan fantasy och sci-fi, en kombo som jag inte har upplevt tidigare!

- Sanna G. Ståhl, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
SIlverskugga.jpg

Silverskugga är andra delen i serien Öarnas rike. Precis som den första delen i boken så är den här minst lika actionfylld, humoristisk och mörk. Det är spänning från första sidan till sista, vilket gör att det är en bok som blir väldigt svårt att lägga ifrån sig.

- Jennifer, Goodreads

Läste ut denna igår och upphör aldrig att fascineras av Emelie Beijers fantastiska värld. Att få följa Elyon i hennes kamp för att hitta sin systrar, överleva och med hjälp av sina vänner hitta svaren på alla gåtor. Men alla är inte som de verkar och hon får göra en hel del svåra val på vägen.

- Elenor Jakobsson, Omnible

Recension