top of page
Lennart Skoglund.jpg

Lennart Skoglund

  • Instagram
  • Facebook

Lennart Skoglund arbetar till vardags som civilingenjör i flera länder. Hans nyfikenhet på andra kulturer, språk och miljöer förde honom snart till Sydamerika (där han träffade sin chilenska fru), Tyskland (där båda döttrarna föddes) och Spanien (där ena dottern gjorde sin skolstart och alla lärde sig rida).

2019 debuterade han med romanen Europas sista hemlighet om en okänd folkspillra som, ända sedan den moriska invasionen på 700-talet, lyckats leva isolerade i en avlägsen del av Pyrenéerna och där utvecklat sin egen unika livsstil. Deras slutliga möte med den moderna världen blir ändå lika oundvikligt som General Francos samtida fall. Som läsare frågar man sig hela tiden om den fantastiska händelsekedja som målas upp här rentutav hade kunnat ske i verkligheten - tanken svindlar!

Inspirationen har han hämtat från flera hörn i välden, bl.a. perioderna i Spanien (där historien till stor del utspelar sig) och Latinamerika (där den magiska realismen föddes).Han vänder sig till alla som är genuint intresserade av vår omvärld och längtar efter att ta klivet in i en fascinerande värld omringad av högst verkliga platser, personer och händelser. Du kommer att serveras magisk realism, historiskt äventyr och romantik.

ESH-2020.png
MAGISK REALISM

SE UPP MED VAD DU ÖNSKAR DIG

Det mäktiga bergsmassivet döljer en hemlighet av episka proportioner. I en avskuren dal i Pyrenéernas hjärta lever ett okänt folk helt utan kontakt med omvärlden och har så gjort i långt över tusen år.

Det var på 700-talet som morerna, och därmed islam, stormade in i Europa och snabbt tog över det mesta av dagens Spanien. Ett av de sista fria folken i norr tog då det dramatiska beslutet att söka skydd högt uppe i de folktomma bergen. De byggde sig ett samhälle där gamla kunskaper och traditioner blandades med egna, unika idéer. Ska en pojkes äventyrslust och nyfikenhet äventyra hela befolkningens säkerhet och freden i dalen? Vad händer när någon bryter mot reglerna?

Europas sista hemlighet är en fascinerande och jordnära berättelse fylld av varm mänsklighet, kärlek och en grundmurad tro på framtiden.

bottom of page