Image by Sharon McCutcheon
Lennart Skoglund.jpg

Lennart Skoglund arbetar till vardags som civilingenjör i flera länder. Hans nyfikenhet på andra kulturer, språk och miljöer förde honom snart till Sydamerika (där han träffade sin chilenska fru), Tyskland (där båda döttrarna föddes) och Spanien (där ena dottern gjorde sin skolstart och alla lärde sig rida).

2019 debuterade han med romanen Europas sista hemlighet om en okänd folkspillra som, ända sedan den moriska invasionen på 700-talet, lyckats leva isolerade i en avlägsen del av Pyrenéerna och där utvecklat sin egen unika livsstil. Deras slutliga möte med den moderna världen blir ändå lika oundvikligt som General Francos samtida fall. Som läsare frågar man sig hela tiden om den fantastiska händelsekedja som målas upp här rentutav hade kunnat ske i verkligheten - tanken svindlar!

Inspirationen har han hämtat från flera hörn i välden, bl.a. perioderna i Spanien (där historien till stor del utspelar sig) och Latinamerika (där den magiska realismen föddes).Han vänder sig till alla som är genuint intresserade av vår omvärld och längtar efter att ta klivet in i en fascinerande värld omringad av högst verkliga platser, personer och händelser. Du kommer att serveras magisk realism, historiskt äventyr och romantik.

Lennart Skoglund

Chatbox_edited_edited.png
Image by Sharon McCutcheon
Europas sista hemlighet.jpg

En fantastisk debutroman med många inslag om allt möjligt. Jag ger denna roman 5/5 hade lite svårt att läsa den snabbt, för det är så många detaljer, beskrivande på gott och ont, om saker som sker och görs. Vill liksom bara suga mig in i det, hade lätt sett denna roman på en filmduk.

- Linn, Instagram

Recension

Detta är en roman som man blir glad och inspirerad av att läsa och som tvingar läsaren att reflektera över hur man själv är och hur samhället i stort fungerar. Det var en bok väl värd att läsa!

- Roland Ericsson, Industrialist