LI EKMAN
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Li Ekman är kulturvetare och bosatt på Gotland där hon även är född och uppvuxen. Under flera år bodde hon i en kappsäck och reste jorden runt. Hon har hunnit med både  farmarbete i Australien och spanskastudier i Peru innan hon till slut landade i Visby igen.


Tidigare har Li skrivit historiska artiklar för webmagasinet Madame Scandaleuse Magazine.
Hon har även en bakgrund inom teater och radio.

 

Li debuterar som författare med sin första roman Blodsten – Berättelsen om Inigo Jones hos Everlasting Publisher under våren 2019. Berättelsen är en urban fantasy story som utspelar sig dels på Gotland och dels i den parallella världen Gothain. Den handlar om Inigo, en ung tjej som aldrig varit som alla andra. Hur pass ovanlig hon är upptäcker hon natten till sin 18-årsdag när hon svävar ovanför sin säng.

Berättelsen om Inigo Jones - Bokserie

Blodsten, del 1

 

Något växer inuti Inigo Jones bröstkorg, något som legat latent och bara väntat på att få bryta ut. Hon vill inte vara annorlunda. Bara passa in och vara som alla andra. Nu går det inte längre att slå ifrån sig de märkliga saker som sker omkring henne.

 

Inigo drivs till att fatta ett beslut som leder henne till Högklint och en grotta som varit dold för omvärlden. Grottan bär på en hemlighet, en värld som är sammanflätad med hennes eget förflutna och som nu står på gränsen till inbördeskrig.

Inigo ansluter sig till rebellerna och måste snabbt anpassa sig till sitt öde. Om hon inte lär sig att kontrollera krafterna hon bär på kommer det att få förödande konsekvenser.

En berättelse om övertygelser, svek och kärlek i en annan tid.

*** *** *** *** ***

Rådare, del 2

 

Nästan ett år har passerat sedan Inigo återvände från Gothain, allvarligt skadad av Mordia. Hon har svårt att anpassa sig till livet på Gotland och den väntande studenten. Saknaden efter Danai, Iskander, Emilo och de andra är enorm. 

Istället för att förbereda sig inför sommarjobb försöker hon värja sig mot de krafter som drar henne till Gothain. Mot sin vilja tvingas hon tillbaka till den parallella världen och de hon lämnat bakom sig. Konflikten mellan kungen och rebellerna trappas upp och människorna rustar för det som ska komma. Inigo slits mellan att utmana Mordia i Hellhaim och att stanna hos Iskander på Tjelvars ö. Till slut måste hon göra ett avgörande val som kommer att påverka inte bara henne utan alla som bor i Gothain.

Rådare är andra delen av Berättelsen om Inigo Jones.

BOK: BERÄTTELSEN OM INIGO JONES (Bokserie)

FORMAT: HÄFTAD & E-BOK

​FOLLOW US THROUGH:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • boktugg

© Everlasting Publisher Int. AB 2021