Li Ekman.jpg

Li Ekman

  • Instagram
  • Facebook

Li Ekman är kulturvetare och bosatt på Gotland där hon även är född och uppvuxen. Under flera år bodde hon i en kappsäck och reste jorden runt. Hon har hunnit med både  farmarbete i Australien och spanskstudier i Peru innan hon till slut landade i Visby igen.

Tidigare har Li skrivit historiska artiklar för webbmagasinet Madame Scandaleuse Magazine.
Hon har även en bakgrund inom teater och radio.

 

Li debuterade som författare med sin första roman Blodsten hos Everlasting Publisher under våren 2019. Del två, Rådare, publicerades till jul 2020. Det är de första två delarna i fantasy-trilogin Berättelsen om Inigo Jones som utspelar sig på Gotland och i den parallella världen Gothain. Rådare har nominerats till Årets fantasy-serie 2020 av Fantasykammaren.

BERÄTTELSEN OM INIGO JONES

Något växer inuti Inigo Jones bröstkorg, något som legat latent och bara väntat på att få bryta ut. Hon vill inte vara annorlunda. Bara passa in och vara som alla andra. Nu går det inte längre att slå ifrån sig de märkliga saker som sker omkring henne.

Inigo drivs till att fatta ett beslut som leder henne till Högklint och en grotta som varit dold för omvärlden. Grottan bär på en hemlighet, en värld som är sammanflätad med hennes eget förflutna och som nu står på gränsen till inbördeskrig.

Inigo ansluter sig till rebellerna och måste snabbt anpassa sig till sitt öde. Om hon inte lär sig att kontrollera krafterna hon bär på kommer det att få förödande konsekvenser.

En berättelse om övertygelser, svek och kärlek i en annan tid.

En bokserie i 3 delar.