Image by Sharon McCutcheon
Li Ekman.jpg

Li Ekman är kulturvetare och bosatt på Gotland där hon även är född och uppvuxen. Under flera år bodde hon i en kappsäck och reste jorden runt. Hon har hunnit med både  farmarbete i Australien och spanskstudier i Peru innan hon till slut landade i Visby igen.

Tidigare har Li skrivit historiska artiklar för webbmagasinet Madame Scandaleuse Magazine.
Hon har även en bakgrund inom teater och radio.

 

Li debuterade som författare med sin första roman Blodsten hos Everlasting Publisher under våren 2019. Del två, Rådare, publicerades till jul 2020. Det är de första två delarna i fantasy-trilogin Berättelsen om Inigo Jones som utspelar sig på Gotland och i den parallella världen Gothain. Rådare har nominerats till Årets fantasy-serie 2020 av Fantasykammaren.

Li Ekman

Chatbox_edited_edited.png
Image by Sharon McCutcheon
Blodsten.jpg

Plocka upp den här och låt dig svepas bort på ett äventyr du sent kommer att glömma! Blodsten är verkligen en underbar pärla som många fler borde läsa!

- Jasmin, Instagram

Här snackar vi en ostoppbar bladvändare! Ett fantastiskt skrivet språk med en del gotländska (?) instucket här och där! Spännande karaktärer och en välskriven, fängslande historia som inte på en endaste sida är långsam utan det är ganska mycket full fart hela tiden!

Jag älskar den!

- Lisa-Marie, Instagram

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Blodsten 2.jpg

FANTASYKAMMARENS TOPPLISTA 2020 - NOMINERING, JURYNS MOTIVERING"Gillar du välskriven och fartfylld fantasy är detta den perfekta serien att plocka upp. Ekman är utan tvekan en talangfull nybörjare med sina klockrena miljö-beskrivningar och världsuppbyggnad. Karaktärerna är riktigt välgjorda och man kan inte låta bli att älska och känna för dem. Språket är väldigt målande vilket gör att man som läsare verkligen lever sig in i världen och alla händelserna. Rådare bjöd på riktig beroendeframkallande sträckläsning!"

Rådare bjöd på ett välskrivet fantasy

äventyr med massor av spänning och

jag längtar verkligen efter nästa bok

i serien! Rekommenderas varmt!

- Jasmin, Instagram

Recension