top of page
Li Ekman.jpg

Li Ekman

  • Instagram
  • Facebook

Li Ekman är författaren till fantasyserien Berättelsen om Inigo Jones som utspelar sig på Gotland och i den parallella världen Gothain. Den första delen heter Blodsten och publicerades våren 2019 och var Li Ekmans debutroman. Del två heter Rådare och publicerades till jul 2020. Rådare blev utnämnd till Årets fantasy-serie 2020 av Fantasykammaren. Den sista och avslutande delen i serien heter Rauk och publicerades sommaren 2022. 

 

Li Ekman har läst barnlitteratur både på Stockholms universitet och Linné-universitetet och skriver främst fantasy och skräck, både för vuxna och för barn. Hon har under hösten 2022 varit mentor i Region Gotlands mentorskapsprogram för aspirerande författare. Tidigare har hon skrivit historiska artiklar för webbmagasinet Madame Scandaleuse Magazine. Hon har även en bakgrund inom teater och radio. 

 

Li Ekman är bosatt på Gotland där hon även hämtar mycket av sin skrivinspiration. 

BERÄTTELSEN OM INIGO JONES

Något växer inuti Inigo Jones bröstkorg, något som legat latent och bara väntat på att få bryta ut. Hon vill inte vara annorlunda. Bara passa in och vara som alla andra. Nu går det inte längre att slå ifrån sig de märkliga saker som sker omkring henne.

Inigo drivs till att fatta ett beslut som leder henne till Högklint och en grotta som varit dold för omvärlden. Grottan bär på en hemlighet, en värld som är sammanflätad med hennes eget förflutna och som nu står på gränsen till inbördeskrig.

Inigo ansluter sig till rebellerna och måste snabbt anpassa sig till sitt öde. Om hon inte lär sig att kontrollera krafterna hon bär på kommer det att få förödande konsekvenser.

En berättelse om övertygelser, svek och kärlek i en annan tid.

En bokserie i 3 delar.

bottom of page