Image by Sharon McCutcheon
20210505_114509_edited.jpg

Linda Öjdahl älskar det fantasifulla, skapandet och det paranormala. Hon har under sitt liv jobbat med olika typer av bildskapande såsom målning och fotografi, och det inre och existensiella har ofta fått stå som motiv. Först på senare år har skrivandet blivit en del av skapandet och hon debuterade år 2019 på Everlasting Publisher med När hjärtat slutar slå, som är en skräckromantisk berättelse om att omvärdera sig själv och det man tror på. Om gott och ont, komplicerade relationer och vampyrer.

I sitt skapande vill Linda bland annat utforska maktrelationer och vad de gör med människor. Både de som sitter på övertaget och de som tvingas underkasta sig. Det mörka och nervkittlande är viktiga ingredienser i Lindas skapande, men så är även passion och längtan, de inre demonernas inverkan och spänningen mellan det vackra och det obehagliga.

Linda Öjdahl

Chatbox_edited_edited.png
Image by Sharon McCutcheon
När hjärtat slutar slå.jpg

Debutromanen har en otroligt bra och balanserad blandning mellan historisk skildring, romans, fantasy och en hint av våld och skräck. En stark 5/5 från en som inte ville att berättelsen tog slut.

- Linn, Instagram

Det är en finstämd och medryckande handling som målas upp i boken, självklart är den även blodig i sina stunder. Den känns riktigt genomarbetat. Man dras in i den och karaktärerna blir levande för en, man kan ta på stämningen i boken. Den får ett avslut men ändå kan jag ana att det finns en möjlighet att berättelsen är inte helt slut och man kan i framtiden kanske få möta några av dessa karaktärer igen, och det skulle jag absolut inte ha något emot.

- Håkan Carlsson, Goodreads

Recension