Image by Sharon McCutcheon
Madelene%20Lundvall_edited.jpg

Madelene Lundvall är en författare bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm med man och två barn. Hon debutera 2016 med fantasyserien Och mörkret föll som består av sex delar. Den första delen utkom 2016.

Böckerna handlar om kärlek och hjältar, om härkomst och sökandet efter identitet. Men framförallt är det en historia som ska väcka eftertanke gällande den miljöförstöring vi människor orsakar vår planet på ett lite annorlunda sätt. 

Utöver bokserien släppte hon 2017 boken, Ropet från andra sidan, som skrivits ihop med kollegan Yamilé Andreasson.​ Madelene har även skrivit en hel del noveller och medverkar även i förlagets novellsamling Låt spelet börja och antologierna: Jag kommer hem till jul, De fördömdas bok och En andra chans.

Madelene Lundvall

Chatbox_edited_edited.png
Image by Sharon McCutcheon
Och mörkret föll - pocket.jpg

Den här är annorlunda och tar upp miljöförstöring som är ett av våra stora hot mot mänskligheten på ett lite annorlunda sätt. Älskar både denna och uppföljaren

- Linda, Bokus

Definitivt, kan jag redan nu inleda med att jag kommer köpa nästföljande del. Det är ett bra triangeldrama med ett väldigt intressant koncept. Madelene skiftar väldigt mycket i perspektiv och gör det bra

- Läsaren, Bokus

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Innan skyming.jpg

Spänning och humorn går hand i hand och man dras iväg på ett vansinnigt spännande äventyr. En serie som helt klart blivit en av mina favoritserier inom fantasy. Rekommenderar starkt både del ett och två då de innehåller minimalt med våld och blod.

- Agnetha Jönsson, Goodreads

Precis som i första så gillar jag diskussionen kring hur vi människor lever och att vi sakta men säkert håller på att förstöra vår planet. Och Lundvalls magiska karaktärer är sådana som vill antingen hjälpa eller utrota människorna i deras jakt på att få tillbaka planeten som den egentligen ska vara. Jag älskar cliffhangern på slutet och ser fram emot att fortsätta i serien

- Jennifer, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Röda skyar - pocket.jpg

Boken har allt till spännande karaktärer, mystisk miljö och en spännande fantastisk berättelse. Jag älskar allt med boken och alla andra böcker i denna serie.

- Sofia Eriksson, Bokus

En värld fylld av magi, demoner och drakar.
Ondska som vill ta över jorden och allt hänger på ett orakel som just börjat förstå sina krafter.
Spänning, osäkerhet, kärlek, beslutsamhet och mod fyller sidorna.

- Patricia Buske, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
En ny gryning - pocket.jpg

Här är det sträckläsning som gäller. Jag måste veta hur det går. Andlöst spännande och ibland så frustrerande när Melinda är så obeslutsam. Några lösa trådar i berättelsen ger mig en förhoppning om att det kan komma ytterligare delar i serien.

- Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ

Jag blir så fascinerad över att man kan få till ett högt tempo genom hela boken där man kan känna ondskan i varje sida. Madelene har en fantastisk förmåga att skriva en bok som gör det svårt att släppa taget utan måste fortsätta läsa till sista sidan är utläst. Jag som älskar fantasy är denna bok så sjuk spännande för mig som läsare.

- Agnetha Jönsson, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Dömd.jpg

Intensiteten och spänningen är så stark och laddad att små andhämtningspauser i läsningen är nödvändiga. Slutet är också magnifikt, som en lysande och helt otippad explosion. Vilken känsla för revansch!

- Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ

Oj vilken bok! Likt Lundvalls andra böcker i serien ”Och mörkret föll” flyger sidorna förbi och det är nästintill omöjligt att sluta läsa.⁣⁣
Jag tyckte verkligen om att läsa om Melinda, Kastio och Ossian men Tindra och Raphaels romans ligger utan tvekan på samma nivå. ⁣

- Elisabeth Lundebring, Bokus

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Vackra lögner.jpg

Vackra lögner är den sista delen i den verkligt läsvärda fantasyserien Och mörkret föll. Nu skildras häftiga slagsmål, tillfångatagande, list och allsköns otrevligheter men också issköna, frostiga miljöer. De båda druiderna har en konfliktfylld vänskapsrelation, som tecknas med både värme och humor.

- Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ

Alltså! Sånt perfekt slut på en suverän serie!

Jag älskar den! Det har varit en mysig upplevelse att få följa med Melinda och

alla hemnes vänner i alla dom olika världar som tex Ekdalen!

- Cecilia Grip, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
De fördömdas bok.jpg

Det är en härlig bladning av olika former av skräck och kusligheter, och jag tycker ordningen på novellerna kommer bra också. De flesta av novellerna är väldigt spännande och du kan inte lägga ifrån dig novellen förrän du har

läst ut den.

- Jennifer, Goodreads

Gillar man skräck, blod och fasor är detta den perfekta boken!

- Agnetha Lundebring, Instagram

Recension

Image by Sharon McCutcheon
En andra chans

Tycker verkligen denna författare är duktig på att skapa noveller i härlig mix som får det att pirra lite extra. Vissa av novellerna har även oväntade vändningar. Definitivt läsvärt och hoppas på fler noveller i samma stil!

- Boknörden, Bokus

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Stanna hos mig inatt.jpg

Det var ett tag sedan jag läste en novell som kunde få mig att känna hopp för kärlek. Denna underbara historia är ett måste för oss romantiker. Den är fylld med romantik, passion och den är lagom erotisk. Definitivt underbar och läsvärd!

- Boknörden, Bokus

Lagom erotisk berättelse om en ungdomskärlek som inte går att glömma. Lagom lång och behaglig att lyssna till. Kan varmt rekommendera denna.

- Agnetha Jönsson, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Jag kommer hem till jul.jpg

Då har jag fått äran att läsa en novellsamling. En riktigt mysig sådan för man får verkligen julkänsla av alla de fina novellerna. å vill ni

ha lite läspeppmys inför julen så skall

denna fina samling läsas.

- Cecilia Grip, Goodreads

Vill man ha en trevlig stund med massor av kärlek så är Jag kommer hem till jul den perfekta julboken. Den är inte riktigt som andra men det finns något som lurar bland bladen.

- Agnetha Jönsson, Goodreads

Recension

Image by Sharon McCutcheon
Låt spelet börja.jpg

Thriller, sex och allt det lilla extra man man tänka sig i en samling.

- Hannah, Bokus

Recension

UTGÅTT