top of page
kvinna, författare, profil, Pernilla Enmark

Pernilla Enmark

  • Instagram
  • Facebook

Pernilla är uppvuxen i Norsjö, Västerbotten, och bor idag i byn Norsjövallen. Hon är utbildad högstadie- och gymnasielärare med huvudämne svenska och arbetar som högstadielärare. Böcker och dikter blev tidigt ett intresse och bland böckerna som hon läste under uppväxten blev en sliten pocketbok en favorit, Barn 312.


Fritiden fylls gärna med ett aktivt friluftsliv med promenader och skidåkning på både längden och tvären och under sommaren fjällvandring. Det är ofta under dessa tillfällen som hon får idéer till sina berättelser och karaktärer.
 

Pernilla debuterade i antologin En andra chans, med novellen Likt törnfågeln och har sedan dess deltagit i flera antologier med både dikter och noveller. Under en längdskidtur efter Kungsleden kom idén till novellen I tystnaden fanns sanningen som släpptes 2022. Det är ett romantiskt drama med historiska inslag som delvis utspelar sig under beredskapsåren i Tärnaby. Kärlek och svek är vad hennes nästa novell, Under Mallorcas sol, handlar om. Under 2024 kommer hennes debutroman Arvinge saknad.

bok, e-bok, bokomslag
ROMANCE

I TYSTNADEN FANNS SANNINGEN

bok, e-bok, bokomslag
ROMANCE

UNDER MALLORCAS SOL

Kommande>>
bok, e-bok, bokomslag
ROMANCE

ARVINGE SAKNAD

Kommande>>
bottom of page